Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Van een normale verdeling is gemiddelde = 19,8 en sigma = 3,2
  1. Het gebied onder normaalkromme begrensd door verticale ijnen bij a en 18 heeft oppervlakte van 0,237. Bereken a.
  2. De oppervlakte van het gebied onder de normaalkromme tussen b en c is 0,681. De verticale lijn bij 21,6 verdeelt dit gebied in 2 delen waarvan oppervlakten zich verhouden als 2:1. Bereken b en c.
Kunt u alstublieft met een schets duidelijk maken hoe ik dit moet oplossen en kunt u ook uitleggen hoe ik mijn window op de GR (als ik die dan moet gebruiken) moet instellen. Volgens mij zijn er twee manieren om deze sommen te berekenen met intersect of met inverse norm.

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 november 2013

Antwoord

q71452img1.gif

Bereken in het rekenscherm eerst de oppervlakte onder de grafiek links van x=18. Trek daar 0,237 van af en bereken met invNorm de waarde van a.

normalcdf(-9E99,18,19.8,3.2)$\rightarrow$0.28688766...
0.28688766... - 0.237 = 0.04988766...
invNorm(0.04988766,19.9,3.2)$\rightarrow$14.532...

Zoiets...
Er is echter nog een oplossing! Denk er maar 's over na.

Voor vraag b. dan maar even een schets.

q71452img2.gif
Helpt dat?

WvR
dinsdag 19 november 2013

©2001-2024 WisFaq