Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Contante waarde bij betaling aan het einde vh jaar

Het gaat hier om het berekenen van een bedrag dat je misloopt aan leegstand in een gebouw (huurinkomsten). De leegstand verschilt in percentage per jaar. 987.700 bestaat uit aantal m2·huurprijs.

Onderstaande berekening klopt voor betalingen aan het begin van het jaar. Echter nu is mijn vraag: wat veranderd er aan de berekening indien de betalingen aan het einde van het jaar plaatsvinden?

jr1 40% 987.700·0,4= 395.080/1,078= 366.494
jr2 30% 987.700·1.029/1.0782=874.587·0,3= 262.376
jr3 20% 987700·1.029/1.0783=811.304·0,2= 162.261
jr4 10% 987700·1.029/1.0784=752.602·0,1= 75.260+
866.391

wil
Student hbo - dinsdag 19 november 2013

Antwoord

Beste Wilbers,

Uw vraag is mijn niet geheel duidelijk. U vraagt enerzijds om de contante waarde van de leegstaande huur met prenumerando rente versus deze contante waarde met postnumerando rente.

Kortom de waarde op dit moment verrekend met de samengestelde interest pre vs post.

Echter is de leegstand per jaar anders ( Dat kan natuurlijk). Maar ik kan uw getallen niet volgen. Waar komt bijvoorbeeld die 1.029 vandaan? Is na het eerste jaar de huurprijs verhoogd om vervolgens gelijk te blijven? Indien ja dan is het ook nog van belang wanneer dit precies gebeurt?

Misschien dat u een en ander wat nader wil specificeren?

bij voorbaat dank

mvg DvL

DvL
dinsdag 19 november 2013

 Re: Contante waarde bij betaling aan het einde vh jaar 

©2001-2024 WisFaq