\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71427 Re: Telproblemen beste als ik die combinatie uitwerk met de formule zit ik met te veel faculteiten die ik niet weggewerkt krijg en heb ik (3-n)! in de noemer? mvg hendrik Vandev 3de graad ASO - zondag 17 november 2013 Antwoord Beste Hendrik, Ik weet niet wat je aan het doen bent, misschien kun je dat eens laten zien, dan kan ik je wijzen op uw eventuele vergissing. U beseft ( neem ik aan) dat u er geen concreet getal uit krijgt omdat je werkt met n en (n+1) In ieder geval kun je de situatie herschrijven tot het volgende: $ \begin{array}{l} C_k^n = \frac{{n!}}{{k!.(n - k)!}} \Rightarrow C_2^{n + 1} = \frac{{(n + 1)!}}{{2!(n + 1 - 2)!}} = \\ \frac{{(n + 1).n}}{2} \Rightarrow n!C_2^{n + 1} = n!\frac{{(n + 1).n}}{2} \\ \end{array} $ Helpt dit? Anders moet u eens laten zien wat u doet? mvg DvL DvL zondag 17 november 2013 Re: Re: Telproblemen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste als ik die combinatie uitwerk met de formule zit ik met te veel faculteiten die ik niet weggewerkt krijg en heb ik (3-n)! in de noemer? mvg hendrik Vandev 3de graad ASO - zondag 17 november 2013
Vandev 3de graad ASO - zondag 17 november 2013
Beste Hendrik, Ik weet niet wat je aan het doen bent, misschien kun je dat eens laten zien, dan kan ik je wijzen op uw eventuele vergissing. U beseft ( neem ik aan) dat u er geen concreet getal uit krijgt omdat je werkt met n en (n+1) In ieder geval kun je de situatie herschrijven tot het volgende: $ \begin{array}{l} C_k^n = \frac{{n!}}{{k!.(n - k)!}} \Rightarrow C_2^{n + 1} = \frac{{(n + 1)!}}{{2!(n + 1 - 2)!}} = \\ \frac{{(n + 1).n}}{2} \Rightarrow n!C_2^{n + 1} = n!\frac{{(n + 1).n}}{2} \\ \end{array} $ Helpt dit? Anders moet u eens laten zien wat u doet? mvg DvL DvL zondag 17 november 2013
DvL zondag 17 november 2013
©2001-2024 WisFaq