Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

hallo, is er iemand die mij kan helpen? ik zit vast bij 2oef ...
bij de eerste moet ik de nulpunten zoeken van de functie
cos5x + sin3x - cosx ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen...

en bij de tweede moet ik de vergelijkngen oplossen

tan 2x=5tanx ik heb geprobeerd om 5 tanx naar de andere kant te brengen en t formule vr de dubbelle hoek toe te passen maar ik kom niet aan het juiste oplossing...

kan iem mij helpen aub?

Ellen
3de graad ASO - donderdag 14 november 2013

Antwoord

Laten we even de vergelijking doen.
Je 'weet' dat tan(2x) = 2tan(x)/(1-tan2(x)
Als je nu tan(x) = t noemt, dan komt het nu neer op de vergelijking 2t/(1-t2) = 5t en als je nu kruislings vermenigvuldigt krijg je 2t = 5t(1-t2).
En dat zal wel lukken, toch?

Kennelijk gebruikt het hele dorp jouw emailadres! Wil je even aan iedereen doorgeven dat Wisfaq geen huiswerkinstituut is!

MBL
donderdag 14 november 2013

©2001-2024 WisFaq