Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren mbv som- en verschilformules

Beste,
Hoe ontbind je cos x - sin x? We hebben pas de formules van Simpson gezien maar ik zie niet in hoe je deze kan toepassen aangezien er bij die formules telkens gebruik wordt gemaakt van 2 sinussen of 2 cosinussen.
Mvg,
Mariane

kelly
3de graad ASO - woensdag 13 november 2013

Antwoord

Beste Kelly,

De meest nuttige eerste stap hier lijkt mij om te gebruiken dat $\cos x = \sin\left(\frac{\pi}{2} - x\right)$ (formule voor complementaire hoeken). Dan kan je wel de formules van Simpson gebruiken.
Als dat je nog niet verder helpt, laat je het maar weten.

Groeten,
Christophe

cs
woensdag 13 november 2013

©2001-2024 WisFaq