Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minuut en seconde

Goede dag,
Ik heb als uitkomst voor een tijd 2,58696 uur
nu: 0,58696*60/100= 0,352176 dus 35 minuten
en dan 0,352176*3600/100=12.67 zijn 13 seconden
Nu moet ik voor 8,02842 uur uitkomen op 8u 01' 42 ""
0.02842*60/100= 0.017052 ,en neem dat voor 1 minuut
mar de seconde 0.017052*3600/100 geeft geen 42 seconden...
Wat klaarheid graag.
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 13 november 2013

Antwoord

Om maar bij de eerste te beginnen, misschien kun je de tweede dan zelf.
2,58696 uur=2 uur + 0,58696 uur
0,58696 uur=0,58696*60 minuten=35,2176 minuten
We hebben nu dus 2 uur+35 minuten+ 0,2176 minuten
0,2176 minuten=0,2176*60 seconden =13,056 seconden
Dus dat levert 2 uur, 35 minuten en 13 seconden.
Het was dus puur toeval dat je bij de eerste ook dit antwoord kreeg!

hk
woensdag 13 november 2013

©2001-2024 WisFaq