Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71372 

Re: Re: Vectoren en coordinaten

de tekening heb ik nu af. en ik kan alles aflezen. op het punt E kan ik (9,4) aflezen.. maar begrijp niet hoe je die kan berekenen..
ik weet niet waar je naar moet kijken bij de formules

jejej
3de graad ASO - maandag 11 november 2013

Antwoord

xC=6 en xB=0, dus om van B naar C te gaan, moet je (6-0)=6 naar rechts. Dan moet je ook vanuit A ook 6 naar rechts om in E te komen. Dus:
xE = xA+6 = 3+6 = 9.

yC=6 en yB=2, dus om van B naar C te gaan, moet je (6-2)=4 naar boven. Dan moet je ook vanuit A ook 4 naar boven om in E te komen. Dus:
yE = yA+4 = 0+4 = 4.

Zo vinden we E op (9,4).

OK?

GHvD
maandag 11 november 2013

©2001-2024 WisFaq