\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71343 Re: Re: Afgeleide van een cyclometrische functie ik heb: 3. 1/Ö1-(2x+1)2 .2 -- 6/Ö1-(4x2+4x+1) -- 6/Ö-4x2-4x en op geogebra is het juist.. Lisa 3de graad ASO - maandag 11 november 2013 Antwoord Jouw afgeleide is juist, maar je kan deze nog vereenvoudigen: Ö(-4x2-4x) = Ö(4×(-x2-x)) = Ö4×Ö(-x2-x) = 2Ö(-x2-x) Dus: 6/Ö(-4x2-4x) = 3/Ö(-x2-x) Eventueel haal je onder het wortelteken -x buiten haakjes: 3/Ö(-x2-x) = 3/Ö(-x(x+1)) Wiskundig zijn deze drie vormen gelijk, het is maar net welke vorm je het meest 'netjes' vindt. GHvD maandag 11 november 2013 Re: Re: Re: Afgeleide van een cyclometrische functie ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb: 3. 1/Ö1-(2x+1)2 .2 -- 6/Ö1-(4x2+4x+1) -- 6/Ö-4x2-4x en op geogebra is het juist.. Lisa 3de graad ASO - maandag 11 november 2013
Lisa 3de graad ASO - maandag 11 november 2013
Jouw afgeleide is juist, maar je kan deze nog vereenvoudigen: Ö(-4x2-4x) = Ö(4×(-x2-x)) = Ö4×Ö(-x2-x) = 2Ö(-x2-x) Dus: 6/Ö(-4x2-4x) = 3/Ö(-x2-x) Eventueel haal je onder het wortelteken -x buiten haakjes: 3/Ö(-x2-x) = 3/Ö(-x(x+1)) Wiskundig zijn deze drie vormen gelijk, het is maar net welke vorm je het meest 'netjes' vindt. GHvD maandag 11 november 2013
GHvD maandag 11 november 2013
©2001-2025 WisFaq