Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71351 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Verloop goniometrische functie

Ik heb nagekeken en de functie is inderdaad wat ik net zei..
Nu ja als ik al fout zit voor de nulpunten ja dan is mn vraag hoe ik het doe...

Claire
3de graad ASO - zondag 10 november 2013

Antwoord

Het zou als volgt kunnen, maar dat lijkt me niet de bedoeling. Vandaar mijn nog steeds niet beantwoorde vraag: wat wordt er nou precies gevraagd?
Je hebt cos(x) - 2sin(2x) + 1 = 0 ofwel cos(x).(1 - 4sin(x)) = -1. Zie een eerder antwoord.
Kwadrateren geeft cos2(x). (1 - 8sin(x) + 16sin2(x)) = 1.
Als we s = sin(x) noemen, dan kun je schrijven (1 - s2).(1 - 8s + 16s2) = 1 en na uitwerken van het linkerlid leidt dat tot s.(16s3 - 8s2 - 15s + 8) = 0.
Omdat er rechts 0 staat, kun je nu wel zeggen s = 0 of 16s3 - 8s2 - 15s + 8 = 0.
Het probleem zit 'm uiteraard in het derdegraads gedeelte, dat zich niet zomaar laat ontbinden.
Hoe dan ook, dit lijkt mij niet de bedoeling van de vraag.

MBL
zondag 10 november 2013

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Verloop goniometrische functie 

©2001-2024 WisFaq