Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functie

hallo,
ik moet tegen dinsdag een taak maken voor school, dit is de vraag:
Geef het verloop van de goniometrische functie :
f(x)=cos(2x)+cos(x)-1 ik heb het domein want dit is R en ik heb de eerste en tweede afgeleiden. Maar kan iemand me helpen met 1. de nulpunten van de functie, 2. het verloop van 1ste afgeleide (-2sin(2x)-sin(x)) en het verloop van de 2de afgeleide (-4cos(2x)-cos(x))..
alvast bedankt :)

NI96
3de graad ASO - zondag 10 november 2013

Antwoord

Hoi Ni96 ik zal je een klein voorzetje geven.

cos(2x)=2(cos(x)2)-1

Dus je krijgt:
2(cos(x)2) + cos(x)-2

Neem nu eerst cos(x)=p
2p2+p-2=0 Wanneer je deze oplost weet je in wat cos(x) moet zijn. Vervolgens bepaal je x.

Ik weet niet precies wat je bedoelt met het verloop van....

Kijk even hoe ver je komt hiermee.

mvg DvL

DvL
zondag 10 november 2013

 Re: Goniometrische functie 

©2001-2024 WisFaq