\require{AMSmath} Afgeleide Zonder quotientregel:g(p)=8/5p4-7p/5√p8enh(x)=7√(7x2-3x+8) connie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 november 2013 Antwoord 1.Schrijf de termen van $g$ als machten van $p$.$\begin{array}{l} g(p) = \frac{8}{{5p^4 }} - \frac{{7p}}{{\sqrt[5]{{p^8 }}}} = \frac{8}{5}p^{ - 4} - 7p \cdot p^{ - \frac{8}{5}} = \frac{8}{5}p^{ - 4} - 7p^{ - \frac{3}{5}} \\ g'(p) = ... \\ \end{array}$2.Schrijf de wortel als (gebroken) macht en gebruik de kettingregel:$\begin{array}{l} h(x) = \sqrt[7]{{7x^2 - 3x + 8}} = \left( {7x^2 - 3x + 8} \right)^{\frac{1}{7}} \\ h'(x) = \frac{1}{7}\left( {7x^2 - 3x + 8} \right)^{ - \frac{6}{7}} \cdot \left( {14x - 3} \right) \\ h'(x) = ... \\ \end{array}$Zou het verder lukken denk je?Lees je ook de spelregels een keer? WvR vrijdag 8 november 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zonder quotientregel:g(p)=8/5p4-7p/5√p8enh(x)=7√(7x2-3x+8) connie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 november 2013
connie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 november 2013
1.Schrijf de termen van $g$ als machten van $p$.$\begin{array}{l} g(p) = \frac{8}{{5p^4 }} - \frac{{7p}}{{\sqrt[5]{{p^8 }}}} = \frac{8}{5}p^{ - 4} - 7p \cdot p^{ - \frac{8}{5}} = \frac{8}{5}p^{ - 4} - 7p^{ - \frac{3}{5}} \\ g'(p) = ... \\ \end{array}$2.Schrijf de wortel als (gebroken) macht en gebruik de kettingregel:$\begin{array}{l} h(x) = \sqrt[7]{{7x^2 - 3x + 8}} = \left( {7x^2 - 3x + 8} \right)^{\frac{1}{7}} \\ h'(x) = \frac{1}{7}\left( {7x^2 - 3x + 8} \right)^{ - \frac{6}{7}} \cdot \left( {14x - 3} \right) \\ h'(x) = ... \\ \end{array}$Zou het verder lukken denk je?Lees je ook de spelregels een keer? WvR vrijdag 8 november 2013
WvR vrijdag 8 november 2013
©2001-2024 WisFaq