Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële groei (vraagstuk 4)

Bij een exponentiële afname (exponentieel verval) komt het begrip halvertingstijd voor.

a) wat wordt bedoel met halveringstijd?
de tijd die nodig is om de helft van de stof over te houden.

b) de radioactieve stof strontium heeft een halveringstijd van 28 jaar. Bereken in 3 decimalen na de komma de groeifactor per jaar.
f(x)=b·ax
ik weet de beginwaarde niet (b)
a moet ik zoeken
x = 28
f(x)= ?

c) Ga uit van N0=1000 (aantal deeltjes op tijdstip t=0) en bereken hoeveel percent van de oorspronkelijke hoeveelheid nog aanwezig is na 50jaar
Ik kan vraag b niet oplossen dus kan ik ook vraag c niet...

Tim B.
3de graad ASO - woensdag 6 november 2013

Antwoord

b)
De groeifactor per jaar: g=$\large(\frac{1}{2})^{\frac{1}{28}}$
Dan gaat het wel...?

WvR
donderdag 7 november 2013

©2001-2024 WisFaq