Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71293 

Re: Een steen in een put gooien

Eerst en vooral bedankt om te reageren. Het bewondert me dat dit toch oplosbaar is ;-)

Dan een vraagje:
Voor de eerste vergelijking gebruik je de formule S=v0.t+1/2.a.t2 maar voor de tweede v=v0+a.t dus dit wilt zeggen dat je niet meer de afgelegde afstand berekent maar de snelheid :o
Klopt dit of kan je het me uitleggen hoe je daaraan komt?

Dankje

Van Da
3de graad ASO - woensdag 6 november 2013

Antwoord

Voor zowel het vallen van de steen als voor het voortplanten van het geluid geldt de formule:

s = v0×t + 1/2×a×t2

Voor de vallende steen is de beginsnelheid nul. Als v0=0, dan blijft van deze formule alleen over:
s = 1/2×a×t2

Voor het geluid geldt juist dat de versnelling a=0, dan blijft van dezelfde formule alleen over:
s = v0×t (met v0 = snelheid van het geluid)

Je tweede formule, v = v0+a×t, hebben we dus niet nodig.

GHvD
donderdag 7 november 2013

©2001-2024 WisFaq