Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo bij sinus kwadraat

De opdracht is als volgt:
bereken x
sin2(x)+ 2 cos2(x) = 1/2

ik snap hoe je bij x moet komen, maar vervolgens is het ook de bedoeling dat je hier een modulo factor bij maakt. ik snap niet hoe je de mod berekent bij deze opgave.

Eline
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 november 2013

Antwoord

Hallo Eline,

Je weet wellicht: sin2(x) + cos2(x) = 1

dus: cos2(x) = 1 - sin2(x)

Hiermee kan je in jouw vergelijking cos2(x) wegwerken. Echter, ik kom dan op een vergelijking die geen oplossingen heeft. Heb je de opgave correct overgenomen?

GHvD
zondag 3 november 2013

 Re: Modulo bij sinus kwadraat 

©2001-2025 WisFaq