Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snelheidsverandering bij hoek alpha

Goede dag
Vanop een autoroute( rechte baan) ziet men van uit een 90 per uur rijdende wagen, op een afstand van 250 meter een Gsm mast staan, loodrecht op het punt waar de wagen voorbijrijdt. Met welke snelheid verandert de hoek a,
Beschrijf met een functie en neem het tijdstip t=0 op het moment dat de autobestuurder de gsm mast ziet onder een hoek van p/2 radialen.
Graag wat hulp bij het stellen van de vergelijking?
Het antwoord zou moeten zijn=(-0.1)sin2aradialen/seconde
GGroeten
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 1 november 2013

Antwoord

$90\,\mathrm{km/h}$ is $25\,\mathrm{m/s}$, dus als we naar meters en seconden converteren is de positie van de auto op tijd $t$ gelijk aan $25t$. De kijkhoek $\alpha(t)$ is dan gelijk aan $\frac\pi2+\arctan(t/10)$. De kijkhoeksnelheid op tijdstip $t=0$ is dus $\frac1{10}\,\mathrm{rad/s}$.
Die $\sin^2\alpha$ kan ik niet plaatsen want $\alpha$ is veranderlijk.

kphart
vrijdag 1 november 2013

©2001-2024 WisFaq