Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scheldewaterniveau

Goede dag,
In de haven van Antwerpen varieert het niveau van het Scheldewater tov het gemiddeld niveau volgens een sinusfunctie:
h(t)=2,5sin(t/2) meter met t in uren
Welk is de hoogste waarde van de stijgsnelheid(daalsnelheid) van het water ,met eenheid dm/minuut?
Ik weet dat de afgeleide is:
h'(t)=2,5cos(t/2)·1/2
h'(t)=1.25cos(t/2)
En nu ?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 1 november 2013

Antwoord

Beste Rik,

De maximale waarde van een cosinus is 1, dus de maximale waarde die h'(t) bereikt is 1,25·1 = 1,25 meter per uur.

1,25 meter = 12,5 dm
1 uur = 60 minuten

dus 1,25 meter/uur = ......... dm/minuut.

GHvD
vrijdag 1 november 2013

©2001-2024 WisFaq