\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71239 Re: Limiet van een e-macht in combinatie met de Stelling van L`Hopital Ja, ik bedoel natuurlijk $\infty$ : $\infty$ Anna Student universiteit - woensdag 30 oktober 2013 Antwoord Hoi Anna ik hoop dat je het volgende bedoelt, maar ben niet zeker.\[\begin{array}{l} \frac{{e^{\frac{1}{x}} }}{{x^2 }} = \frac{\infty }{0} \\ als\mathop {\lim }\limits_{x \to 0^ + } \\ \frac{1}{x} = p \to x^2 = \frac{1}{{p^2 }} \\ p \to \infty \\ \frac{{e^{\frac{1}{x}} }}{{x^2 }} = \frac{{e^p }}{{\frac{1}{{p^2 }}}} = e^p .p^2 \mathop {\lim }\limits_{p \to \infty } = \infty \\ \end{array}\]mvg DvL DvL woensdag 30 oktober 2013 Re: Re: Limiet van een e-macht in combinatie met de Stelling van L`Hopital ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, ik bedoel natuurlijk $\infty$ : $\infty$ Anna Student universiteit - woensdag 30 oktober 2013
Anna Student universiteit - woensdag 30 oktober 2013
Hoi Anna ik hoop dat je het volgende bedoelt, maar ben niet zeker.\[\begin{array}{l} \frac{{e^{\frac{1}{x}} }}{{x^2 }} = \frac{\infty }{0} \\ als\mathop {\lim }\limits_{x \to 0^ + } \\ \frac{1}{x} = p \to x^2 = \frac{1}{{p^2 }} \\ p \to \infty \\ \frac{{e^{\frac{1}{x}} }}{{x^2 }} = \frac{{e^p }}{{\frac{1}{{p^2 }}}} = e^p .p^2 \mathop {\lim }\limits_{p \to \infty } = \infty \\ \end{array}\]mvg DvL DvL woensdag 30 oktober 2013
DvL woensdag 30 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq