Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen oefeningen

Ik ben bezig aan een oefening maar zit al vast, ik kom op dit uit:
log3=a en de vraag is dan wat log0,003 dan is?
hoe los je dit op? Ik was aan het uitreken met een rekenmachine wat a is maar in mijn boek moet je kiezen tussen deze oplossingen: a-10 of -3a of 0,01a of 3-a of a-3

Nano
3de graad ASO - dinsdag 29 oktober 2013

Antwoord

Schrijf log0,003 als log(3 x 0,001).

Met de rekenregels voor logaritmen vind je:

log(3 x 0,001) = log3 + log0,001

log3 is gegeven (dit is a), en de waarde van log0,001 kan je zelf bedenken:

log0,001=x, dan moet gelden:

10x=0,001, dus x=.....

Kan je nu het juiste antwoord vinden?

GHvD
dinsdag 29 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq