\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71218 Re: Differentiëren van een functie f Kan het alleen met de kettingregel? Ik heb tot nu toe geen productregel en/of quotiëntenregel gehad.Groetjes en alvast bedankt! Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 oktober 2013 Antwoord Zonder product- of quotientregel? Alles kan... \begin{array}{l} f(x) = \frac{{x^2 + 2}}{{x - 3}} = \frac{{x^2 - 9 + 11}}{{x - 3}} = \frac{{\left( {x - 3} \right)(x + 3) + 11}}{{x - 3}} = x + 3 + \frac{{11}}{{x - 3}} \\ f(x) = x + 3 + 11(x - 3)^{ - 1} \\ f'(x) = 1 + - 11(x - 3)^{ - 2} \\ f'(x) = 1 - \frac{{11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{(x - 3)^2 }}{{(x - 3)^2 }} - \frac{{11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{x^2 - 6x + 9 - 11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{x^2 - 6x - 2}}{{(x - 3)^2 }} \\ \end{array} Maar of dat nu de bedoeling is?Mocht het misschien met je grafische rekenmachine? Zie Staartdeling WvR maandag 28 oktober 2013 Re: Re: Differentiëren van een functie f ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan het alleen met de kettingregel? Ik heb tot nu toe geen productregel en/of quotiëntenregel gehad.Groetjes en alvast bedankt! Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 oktober 2013
Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 oktober 2013
Zonder product- of quotientregel? Alles kan... \begin{array}{l} f(x) = \frac{{x^2 + 2}}{{x - 3}} = \frac{{x^2 - 9 + 11}}{{x - 3}} = \frac{{\left( {x - 3} \right)(x + 3) + 11}}{{x - 3}} = x + 3 + \frac{{11}}{{x - 3}} \\ f(x) = x + 3 + 11(x - 3)^{ - 1} \\ f'(x) = 1 + - 11(x - 3)^{ - 2} \\ f'(x) = 1 - \frac{{11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{(x - 3)^2 }}{{(x - 3)^2 }} - \frac{{11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{x^2 - 6x + 9 - 11}}{{(x - 3)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{x^2 - 6x - 2}}{{(x - 3)^2 }} \\ \end{array} Maar of dat nu de bedoeling is?Mocht het misschien met je grafische rekenmachine? Zie Staartdeling WvR maandag 28 oktober 2013
Zie Staartdeling
WvR maandag 28 oktober 2013
©2001-2025 WisFaq