Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snelheid auto en vrachtwagen

Goede avond,

Een auto en een vrachtwagen vertrekken uit eenzelfde punt, de auto zuidwaarts en de vrachtwagen oostwaarts. De auto aan een snelheid van 90 km/uur en de vrachtwagen aan 70 km/uur. Geef de formule waarmee de afstand tussen beide voertuigen berekend kan worden in functie van de tijd.

Ik snap niet waar men naartoe wil en een goede figuur zou misschien al wat helpen...
groeten

Rik Le
Iets anders - zondag 27 oktober 2013

Antwoord

Hoi Rik,

De hoek die het oosten en het zuiden met elkaar maken is 90 graden. Kortom je kunt de stelling van Pythagoras toepassen.

q71216img1.gif

$
\begin{array}{l}
a_{auto} = 90t \\
a_{vracht} = 70t \\
A_{a - v} = \sqrt {(90t)^2 + (70t)^2 } \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
zondag 27 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq