Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer gebruik je de kettingregel gecombineerd met de quotiëntregel?

Ik snap hoe je beide regels moet gebruiken.
Bij g(x)=(x+6)/√(8x+9)
gebruik je de gecombineerde kettingregel en quotiëntregel maar bij het voorbeeld hieronder niet:
f(x)=(x2+4)/√(x2+4)
Dit snap ik niet.
Alvast hartelijk bedankt voor de moeite!

Kirste
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 oktober 2013

Antwoord

Bij het tweede voorbeeld kan je het functievoorschrift eerst vereenvoudigen. Denk maar aan $\frac{x}{\sqrt{x}}$=$\sqrt{x}$

WvR
zaterdag 26 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq