Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bacteriecultuur

Goede dag,
Een bacteriecultuur bestaat uit 2000 bacteriën. Iedere 20 minuten splitst een bacterie zich in 2 nieuwe .
Geef de groeifactor per 20 minuten en per uur.
Nu dacht ik respectievelijk aan a=2 per 20 minuten en a=8 per uur zodat na 20 minuten de bacteriecultuur 4000 is en na een uur 16000
De formule is dan :
y=2000·23n
Per uur zou dit dan 16000 zijn en per 2 uur 2000·26=128.000 zijn.
Hoe ziet de formule er dan uit voor 20 minuten? Is dit dan y=2000·2n... met n=1 is dat 4000?
Klopt dit ook allemaal?
Groetjes

Rik Le
Iets anders - zaterdag 26 oktober 2013

Antwoord

Hoi Rik,

Wat je schrijft klopt tot dusver allemaal.

DvL
zaterdag 26 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq