Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Ik kom niet uit de som: (3x-1)(5x+30)=0.

Sophie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 26 oktober 2013

Antwoord

Hoi Sophie.

Stel ik zeg a.b=0 Dan weet ik dat of a 0 moet zijn of b moet 0 zijn of eventueel beide. Anders is de uitkomst nooit 0.

3x-1=0 v 5x+30=0 Als 1 van deze "sommetjes" 0 is, dan is alles 0.

3x-1=0 -$>$ x=1/3
5x+30=0 -$>$ x=-6

Mvg DvL

DvL
zaterdag 26 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq