\require{AMSmath} Hoe vind je de primitieve van ln(x) Hoe kom je uit eindelijk op de primitieve van ln(x)? Dus uiteindelijk op xln(x)-x Steffi Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 oktober 2013 Antwoord Beste Ghofran, Dat doe je door het getal 1 eigenlijk voor LN(X) te zetten. Dus LN(x).1 Vervolgens ga je partieel integreren $ \begin{array}{l} LN(x) = LN(x).1 \\ \int {f'g = f.g - \int {g'.f} } \\ f' = 1 \Rightarrow f = x \\ g = LN(x) \Rightarrow g' = 1/x \\ \int {LN(x).1 = x.LN(x) - \int {\frac{1}{x}.x = } } x.LN(x) - \int {1 = } xLN(x) - x \\ \end{array} $ mvg DvL DvL maandag 21 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom je uit eindelijk op de primitieve van ln(x)? Dus uiteindelijk op xln(x)-x Steffi Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 oktober 2013
Steffi Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 oktober 2013
Beste Ghofran, Dat doe je door het getal 1 eigenlijk voor LN(X) te zetten. Dus LN(x).1 Vervolgens ga je partieel integreren $ \begin{array}{l} LN(x) = LN(x).1 \\ \int {f'g = f.g - \int {g'.f} } \\ f' = 1 \Rightarrow f = x \\ g = LN(x) \Rightarrow g' = 1/x \\ \int {LN(x).1 = x.LN(x) - \int {\frac{1}{x}.x = } } x.LN(x) - \int {1 = } xLN(x) - x \\ \end{array} $ mvg DvL DvL maandag 21 oktober 2013
DvL maandag 21 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq