Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren met wortelfunctie

Ik kom niet uit de volgende berekening van de oppervlakte onder de grafiek met behulp van de volgende integraal:
f: 1/(9+x^1/2) met x=0 en x=25 voor de oppervlakte
ik dacht zelf dat de integraal was:
F: ln(9+x^1/2).1/(1/2.x^-1/2) maar als ik deze dan invul met de waarden van x dan komt er niet de juiste oppervlakte van 5/4 uit.

sanne
Student universiteit - maandag 21 oktober 2013

Antwoord

Volgens mij klopt je primitieve functie niet helemaal.........
Oplossing via substitutie y = x0,5 dan loopt y van 0 tot 5
en dy = 0,5 ·1/x0,5 dx dus dx=2y·dy
primitieve is dan F(y) = 2·y-18·ln(9+y) Uitkomst: 2.047

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 21 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq