Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

CD`s en prijzen

Goede avond,
Johan heeft een lot CD's gekocht die per 50 stuks verpakt zijn. De eerste dag verkoopt hij 32 verpakkingen aan 20 € per verpakking. De volgende dag vermindert hij de prijs met 1 € en verkoopt er nu 36(verpakkingen).
Als er een lineair verband is tussen de prijs P en het dagelijks aantal verkochte verpakkingen N, met welke formule kunnen we dan het aantal verpakkingen berekenen?
Ik dacht aan 2 lineaire functie :
P1= (20/32) N1=0.625N1 en P2=(19/36)N2=0,527N2 waaruit:
N1= (32P1)/20=1,6P1 en N2= (36P2)/19=2,053P2
Er komen dan nog wat vragen achteraan maar ik wil zekerheid of ik in een goede orde heb gewerkt...
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 20 oktober 2013

Antwoord

Hoi Rik,

Ik denk dat je de situatie het beste als volgt kunt beschouwen. Neem de x en de y as. p=x-as en N= y-as. Dan heb je eigenlijk 2 coordinaten.
Er is een lineaire verband tussen de prijs en het aantal verkochte verpakkingen.

N= aantal verkocht verpakkingen (y-as) p= prijs per verpakking (x-as)

Dan krijg je het volgende:

$
\begin{array}{l}
(19,36) \\
(20,32) \\
rc = \frac{{ - 4}}{1} = - 4 \\
N = 32 - 4(p - 20) = - 4p + 112 \\
\end{array}
$

met vriendelijke groet,
DvL

DvL
zondag 20 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq