Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen optellen met verschillend grondgetal

hallo, ik heb een vraag
de vraag is:
schrijf als één logaritme met grondgetal 3;

3log(9)+5log(1/25)=

hoe reken ik dit om naar een log met grondtal 3
mvg

Wouter
Student hbo - donderdag 17 oktober 2013

Antwoord

Ik neem aan dat je bedoelt: 3log(9)+5log(1/25).
3log(9)=3log(32)=2
5log(1/25)=5log(5-2)=-2
Dus 3log(9)+5log(1/25)=2+-2=0
Je moet nu oplossen 3log(x)=0.
D.w.z.: x=30=1
Dus het antwoord is 3log(1).

hk
donderdag 17 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq