Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

Hallo,

Ik was even wiskunde aan het leren, toen er opeens een heel moeilijke oefening bijstond die ik niet snap.

Je moet dus het domein en het bereik zoeken van:
f(x)=Bgsin(sinx)

Ik weet dat je dit moet oplossen door de functie op te delen dus ik begon er zo aan:
x ------- x $\in$(-1,1)
¯
en dan zit ik al vast, want deze is een heel moeilijke, kan iemand me helpen?

Jasmin
3de graad ASO - donderdag 17 oktober 2013

Antwoord

y=sin(x) geeft voor alle waarden 'x' functiewaarden van -1 tot met 1. Het domein van y=bgsin(x) is [-1,1]. Komt dat even mooi uit. Het bereik van y=bgsin(x) is [-1/2$\pi$,1/2$\pi$]. Dus wat denk je wat zou het domein en bereik van y=bgsin(sin(x)) dan zijn?

q71157img1.gif

Denk daar maar 's over na...

WvR
donderdag 17 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq