\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen oplossen Los op(zonder rekenmachine):10·8log(10x+2)=3zelf had ik dit bedacht maar ik kom niet verder:8log((10x+2)10)=8log(83)(10x+2)10 =8310x+2 =(83)1/10Alvast bedankt Thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013 Antwoord 't Schiet al lekker op.... $ \begin{array}{l} (10x + 2)^{10} = 8^3 \\ 10x + 2 = \sqrt[{10}]{{2^9 }} \\ 10x = \sqrt[{10}]{{2^9 }} - 2 \\ x = \frac{1}{{10}}\sqrt[{10}]{{2^9 }} - \frac{1}{5} \\ \end{array} $ Zoiets moet het zijn... WvR donderdag 17 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op(zonder rekenmachine):10·8log(10x+2)=3zelf had ik dit bedacht maar ik kom niet verder:8log((10x+2)10)=8log(83)(10x+2)10 =8310x+2 =(83)1/10Alvast bedankt Thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013
Thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013
't Schiet al lekker op.... $ \begin{array}{l} (10x + 2)^{10} = 8^3 \\ 10x + 2 = \sqrt[{10}]{{2^9 }} \\ 10x = \sqrt[{10}]{{2^9 }} - 2 \\ x = \frac{1}{{10}}\sqrt[{10}]{{2^9 }} - \frac{1}{5} \\ \end{array} $ Zoiets moet het zijn... WvR donderdag 17 oktober 2013
WvR donderdag 17 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq