\require{AMSmath} Rekenregels machten en logaritmen Schrijf als één logaritmen met het grondtal 4:4log(4)+ 3log(1/27) thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013 Antwoord Beide logaritmen zijn eenvoudig uit het hoofd uit te rekenen:4log(4)=4log(41)=13log(1/27) = 3log(3-3) = -3dus:4log(4) + 3log(1/27) = 1-3 = -2Als logaritme kan je dit schrijven als:-2 = 4log(4-2)Zie ook Rekenregels machten en logaritmen GHvD donderdag 17 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Schrijf als één logaritmen met het grondtal 4:4log(4)+ 3log(1/27) thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013
thomas Student hbo - donderdag 17 oktober 2013
Beide logaritmen zijn eenvoudig uit het hoofd uit te rekenen:4log(4)=4log(41)=13log(1/27) = 3log(3-3) = -3dus:4log(4) + 3log(1/27) = 1-3 = -2Als logaritme kan je dit schrijven als:-2 = 4log(4-2)Zie ook Rekenregels machten en logaritmen GHvD donderdag 17 oktober 2013
GHvD donderdag 17 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq