Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

Los op: log(x2) = 3logx - 0,1

Numan
Student hbo - maandag 14 oktober 2013

Antwoord

Had je de spelregels al gelezen? Moet je maar 's doen.

$
\begin{array}{l}
\log (x^{2}) = 3\log (x) - 0,1 \\
2\log (x) = 3\log (x) - 0,1 \\
\log (x) = 0,1 \\
x = 10^{0,1} = \sqrt[{10}]{{10}} \\
\end{array}
$

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen of 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen

WvR
maandag 14 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq