Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70656 

Re: Re: Getallen

Nee als je 6 er uit wilt krijgen zou je dit doen:
3+3x3-3+3= 3 + 9 - 6 = 6
(3x3)(3+3) En dit omdat + voor de - komt.

Shane
Leerling mbo - maandag 14 oktober 2013

Antwoord

't Blijft nog steeds onzin. -3+3=0 en niet -6. Die min van die -3 hoort bij die 3. Hoe dan ook... als je er 6 uitkrijgt dan doe je iets niet goed.
3+3x3-3+3=12
De 'plus' komt niet voor de 'min'. Dat kan je wel willen maar 't is niet zo...

In plaats van 3+3x3-3+3 kan je ook 3+3x3+-3+3 schrijven en 't zou dan toch wel aardig zijn als daar dan hetzelfde uitkomt...

WvR
maandag 14 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq