\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71122 Re: Oppervlakte en inhoud van een cilinder Ik weet niet hoe ik de T hier moet uithalen omdat ik met een r en r kwadraat blijf zitten.Kunnen jullie me aub verder helpen? brent Student universiteit België - zondag 13 oktober 2013 Antwoord Beste Brent,Hier een poging.Let op de point is het kwadraatafsplitsen!$\begin{array}{l} T = 2\pi r^2 + 4\pi r \\ T = 2\pi (r^2 + 2r) \\ T = 2\pi ((r + 1)^2 - 1) = 2\pi (r + 1)^2 - 2\pi \\ T + 2\pi = 2\pi (r + 1)^2 \\ \frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }} = (r + 1)^2 \\ \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} = r + 1 \Rightarrow r = \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} - 1 \\ V = 2\pi r^2 = 2\pi (\sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} - 1)^2 \\ V = 2\pi (\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }} - 2\sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} + 1) \\ V = T + 2\pi - 4\pi \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} + 2\pi \\ V = T + 4\pi (1 - \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} ) \\ \end{array}$mvg DvL DvL zondag 13 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe ik de T hier moet uithalen omdat ik met een r en r kwadraat blijf zitten.Kunnen jullie me aub verder helpen? brent Student universiteit België - zondag 13 oktober 2013
brent Student universiteit België - zondag 13 oktober 2013
Beste Brent,Hier een poging.Let op de point is het kwadraatafsplitsen!$\begin{array}{l} T = 2\pi r^2 + 4\pi r \\ T = 2\pi (r^2 + 2r) \\ T = 2\pi ((r + 1)^2 - 1) = 2\pi (r + 1)^2 - 2\pi \\ T + 2\pi = 2\pi (r + 1)^2 \\ \frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }} = (r + 1)^2 \\ \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} = r + 1 \Rightarrow r = \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} - 1 \\ V = 2\pi r^2 = 2\pi (\sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} - 1)^2 \\ V = 2\pi (\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }} - 2\sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} + 1) \\ V = T + 2\pi - 4\pi \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} + 2\pi \\ V = T + 4\pi (1 - \sqrt {\frac{{T + 2\pi }}{{2\pi }}} ) \\ \end{array}$mvg DvL DvL zondag 13 oktober 2013
DvL zondag 13 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq