\require{AMSmath} Algebraïsche lineaire vergelijking Hallo,ik vroeg me af of iemand de volgende opgave nader kan toelichten:Alvast veel dank.Groeten,Joey. Joey D Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 oktober 2013 Antwoord Hoi Joey,Lijkt mij gewoon een kwestie van oplossen. Ofwel zoek de waarde van x waarvoor geldt (x/4+1)^2=20,25$\begin{array}{l} \left( {\frac{x}{4} + 1} \right)^2 = 20\frac{1}{4} = \frac{{81}}{4} \\ \left( {\frac{x}{4} + 1} \right) = \sqrt {\frac{{81}}{4}} \vee - \sqrt {\frac{{81}}{4}} \\ \frac{x}{4} = \frac{9}{2} - 1 \vee - \frac{9}{2} - 1 \\ \frac{x}{4} = \frac{7}{2} \vee - \frac{{11}}{2} \\ x = 14 \vee - 22 \\ \end{array}$Kun je zo verder?mvg DvL DvL zondag 13 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,ik vroeg me af of iemand de volgende opgave nader kan toelichten:Alvast veel dank.Groeten,Joey. Joey D Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 oktober 2013
Joey D Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 oktober 2013
Hoi Joey,Lijkt mij gewoon een kwestie van oplossen. Ofwel zoek de waarde van x waarvoor geldt (x/4+1)^2=20,25$\begin{array}{l} \left( {\frac{x}{4} + 1} \right)^2 = 20\frac{1}{4} = \frac{{81}}{4} \\ \left( {\frac{x}{4} + 1} \right) = \sqrt {\frac{{81}}{4}} \vee - \sqrt {\frac{{81}}{4}} \\ \frac{x}{4} = \frac{9}{2} - 1 \vee - \frac{9}{2} - 1 \\ \frac{x}{4} = \frac{7}{2} \vee - \frac{{11}}{2} \\ x = 14 \vee - 22 \\ \end{array}$Kun je zo verder?mvg DvL DvL zondag 13 oktober 2013
DvL zondag 13 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq