Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een kubieke meter cola

Stel je hebt 1 kubieke meter cola. Reken uit of je elke leerling van de school een beker cola kan geven. 1 beker is 200 ml.

emmy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 12 oktober 2013

Antwoord

1 m3 = 1000 dm3 = 1000 liter
1 liter = 1000 ml
Er gaan 5 bekers uit een liter, dus hoeveel bekers gaan er uit 1000 liter?
Hoeveel leerlingen kan je dan een beker cola geven?

WvR
zaterdag 12 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq