Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige constructie

Van een driehoek ABC zijn gegeven de basis AB en de hoogtelijn hierop DC. De lijn die de voetpunten E en F van de overige twee hoogtelijnen AE en BF verbindt, verdeelt de oppervlakte van driehoek ABC in twee delen van gelijke grootte. Gevraagd wordt om die driehoek ABC te construeren.

M. Wie
Iets anders - donderdag 10 oktober 2013

Antwoord

Is O=oppervlakte driehoek ABC, dan is oppervlakte driehoek CEF=Ocos2ÐC, dus hoek C=45 graden, dus construeer een driehoek met gegeven basis, hoogtelijn op de basis en gegeven tophoek.

kn
vrijdag 11 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq