Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Handig rekenen

12,75 : 3,125 = 4,08

reken uit

127,5 : 0,1325 =
en
127,5 : 312,5 =

hoe moet je dit uit je hoofd doen. Hoe weet je waar de komma's komen?

saja
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 9 oktober 2013

Antwoord

Misschien helpt het om te herkennen dat 3,125=3+1/8. Je zou b.v. beide getallen met 8 kunnen vermenigvuldigen en dan delen. Er staat tenslotte "handig rekenen".
En de komma, 12/3=4, dus je weet ongeveer hoe groot het antwoord moet zijn.
Succes,
Lieke.

ldr
woensdag 9 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq