\require{AMSmath} Onbepaalde integralen hoiKan iemand me helpen met deze oefening. Ik moet die oplossen met onbepaalde integralen maar ik kom er echt niet uit.bepaal f(x)als gegeven is dat Df(x)=2x-5 en f(-2)=10mvg jki jki 3de graad ASO - woensdag 9 oktober 2013 Antwoord Hallo Jki, ik neem even aan dat je met Df(x), de afgeleide van f(x) bedoelt? Als de afgeleide 2x-5 is, dan is de primitieve x2-5x+c dus f(x)=x2-5x+c De vraag is nu hoe groot is c. Welnu je weet dat f(-2)=10 Dit vullen we in. f(-2)=(-2)2-5.-2+c=10 f(-2)=14+c=10 dus c=-4 en f(x)=x2-5x-4 mvg DvL DvL woensdag 9 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoiKan iemand me helpen met deze oefening. Ik moet die oplossen met onbepaalde integralen maar ik kom er echt niet uit.bepaal f(x)als gegeven is dat Df(x)=2x-5 en f(-2)=10mvg jki jki 3de graad ASO - woensdag 9 oktober 2013
jki 3de graad ASO - woensdag 9 oktober 2013
Hallo Jki, ik neem even aan dat je met Df(x), de afgeleide van f(x) bedoelt? Als de afgeleide 2x-5 is, dan is de primitieve x2-5x+c dus f(x)=x2-5x+c De vraag is nu hoe groot is c. Welnu je weet dat f(-2)=10 Dit vullen we in. f(-2)=(-2)2-5.-2+c=10 f(-2)=14+c=10 dus c=-4 en f(x)=x2-5x-4 mvg DvL DvL woensdag 9 oktober 2013
DvL woensdag 9 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq