Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71046 

Re: De hoek tussen twee lijnen

Ok alfa =31 graden en bèta=72 graden alfa-bèta=41 graden en 180 graden-41 graden=139 graden
Een ding snap ik niet in de tekening lijkt het of ik beta -alfa moet hebben
En waarom 180 graden-|alfa -beta| is dat dezelfde hoek? Of is dat het complement (andere kant opgemeten)

moed
Leerling mbo - vrijdag 4 oktober 2013

Antwoord

Het zijn absolute waarden dus het maakt niet uit of je nu |a-b| doet of |b-a|.

Bovendien moet je de kleinste hoek hebben. Als die |a-b| groter is dan 90 graden dan neem je 180-|a-b| graden.

Hoe dan ook, eigenlijk kan het niet fout gaan.

WvR
vrijdag 4 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq