\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71031 Re: Onderzoek aantal oplossingen tweedegraadsvergelijking (met parameter) wij moeten normaal gezien dan de waarden rangschikken van m van klein naar grootdus via P heb ik volgende waardenP=0 m=0P0 m0P0 m0via S heb ik volgende waardenS=0 m=2S0 m2S0 m2via D vond ik geen waarden...rangschik de waarden van m van klein naar grootm D P S Besluit0 ? 0 - ik kan nog geen besluit vormen ik weet2 ? - 0 het teken niet van D? Tim B. Student Hoger Onderwijs België - woensdag 2 oktober 2013 Antwoord Als x1 en x2 de twee nulpunten zijn dan geldt:x1+x2=m-2x1·x2=-mm=0Als x1=0 dan x2=-2lijkt me duidelijkm$<$0x1·x2 is positiefAls x1$<$0 dan ook x2$<$0ga maar nam$>$0x1·x2 is negatiefAls x1$<$0 dan x2$>$0ga maar naHelpt dat? WvR donderdag 3 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
wij moeten normaal gezien dan de waarden rangschikken van m van klein naar grootdus via P heb ik volgende waardenP=0 m=0P0 m0P0 m0via S heb ik volgende waardenS=0 m=2S0 m2S0 m2via D vond ik geen waarden...rangschik de waarden van m van klein naar grootm D P S Besluit0 ? 0 - ik kan nog geen besluit vormen ik weet2 ? - 0 het teken niet van D? Tim B. Student Hoger Onderwijs België - woensdag 2 oktober 2013
m D P S Besluit0 ? 0 - ik kan nog geen besluit vormen ik weet2 ? - 0 het teken niet van D?
Tim B. Student Hoger Onderwijs België - woensdag 2 oktober 2013
Als x1 en x2 de twee nulpunten zijn dan geldt:x1+x2=m-2x1·x2=-mm=0Als x1=0 dan x2=-2lijkt me duidelijkm$<$0x1·x2 is positiefAls x1$<$0 dan ook x2$<$0ga maar nam$>$0x1·x2 is negatiefAls x1$<$0 dan x2$>$0ga maar naHelpt dat? WvR donderdag 3 oktober 2013
WvR donderdag 3 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq