Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs eigenschap fibonacci

Ik heb een opdracht voor wiskunde en ik weet helemaal niet hoe ik eraan moet beginnen. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen?

De opdracht gaat als volgt;
Stel dat de bewering klopt voor n, dwz phi^(n-1) + phi^n = phi^(n+1)
Te bewijzen: de bewering klopt voor n+1, dwz phi^n + phi^(n+1)=phi^(n+2)

Het is heel dringend!!

bart
3de graad ASO - woensdag 2 oktober 2013

Antwoord

Schrijf phi^n + phi^(n+1) als phi*(phi^(n-1)+phi^n) en gebruik dan: phi^(n-1) + phi^n = phi^(n+1). Meer moet het niet zijn, toch?

hk
woensdag 2 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq