Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Systeem oplossen ongelijkheid

Geg de functie y=Ö(25-x2)
Domein van deze functie is -5$\le$x$\le$5 waarom?
Bepaal Bf en schets de grafiek van f
Het domein is tuseen -5 en 5 omdat de wortel niet negatief mag zijn of kun je dit niet zo zeggen ?maar het bereik kun je alleen bepalen als je de maximum eerst bepaald
2x=0
X=0
Dit in f invullen geeft 5
Kan dit eenvoudiger?

moed
Leerling mbo - zaterdag 28 september 2013

Antwoord

Hoi Moed,

Een wortel mag inderdaad niet negatief zijn. Dus het domein [-5,5] klopt helemaal. Voor elke waarde tussen -5 en 5 heeft f(x) een waarde. Het bereik gaat van 0 tot de hoogste waarde die f(x) kan aannemen. De y top van de parabool = 25
f(0)=5 Dit is de hoogste waarde die de functie aanneemt. Dus het bereik is [0,5]

mvg DvL

DvL
zaterdag 28 september 2013

 Re: Systeem oplossen ongelijkheid 

©2001-2024 WisFaq