Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70966 

Re: Breuken

Het gaat over breuken, Je moet de breuken van 1 17/40 steeds kleiner maken totdat je de breuken 1/2 1/10 1/8 1/4 krijgt. Ik snap niet hoe dat moet. Alvast bedankt!!

Sahil
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 26 september 2013

Antwoord

Kan het zijn dat je stambreuken bedoelt? Zo kan je 1+\frac{17}{40} schrijven als 1+\frac{1}{3}+\frac{1}{11}+\frac{1}{1320}. Maar dat is niet de beoogde uitkomst zo te zien...

\frac{1}{2}+\frac{1}{10}+\frac{1}{8}+\frac{1}{4}=\frac{39}{40}, dat lijkt er wel een beetje op... maar 't klopt toch ook niet helemaal.

Is dit wat je bedoelt? Weet je zeker dat de opgave goed is doorgekomen?

Zie Stambreuken bij de Egyptenaren

WvR
donderdag 26 september 2013

 Re: Re: Breuken 

©2001-2025 WisFaq