Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand

Een steen valt van het hoogste punt van een toren en bereikt de grond na 3,50s
Hoe hoog is de toren ?

Celine
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 26 september 2013

Antwoord

Hallo celine,

Ik weet weinig van natuurkunde ( dat is de categorie van je vraag).
Maar volgens mij geldt
$
y(t) = y_0 + v_o t + \frac{1}{2}gt^{2}
$

y(t)= afstand ten aanzichte van gekozen oorsprong ( afstand hoogste punt toren dus)
y0= afstand op tijdstip 0 tov de gekozen oorsprong ( in dit geval dus 0)
v0= beginselheid ( in dit geval ook 0 want hij valt, hij wordt niet gegooid of zo)
g= de valversnelling afgerond 9,8m/s2

Je zegt dat hij na 3,5 seconde op de grond ligt. Dan lijkt het mij dat als je gewoon t=3,5 invuld in de formule dat er 60,025 meter uitkomt.

Of niet?

mvg DvL

DvL
donderdag 26 september 2013

©2001-2024 WisFaq