Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoogte sporthal en volume

Hallo Wisfaqteam,

Een sporthal heeft het uitzicht van een deel van een cilindermantel. De breedte is 56 m en de lengte is 60 m.
De hoek die het dak van de sporthal maakt vanaf de grond is 60°(raaklijn vanaf de grond).
Bepaal hoogte en volume van deze hal ??

Ik denk dan eigenlijk aan een cycloïde waarvan de
basis 2pR=56 is en de straal R=56/2p=8,91...m
Maar is een deel van een cilindermantel te vergelijken met een cycloïde...??
Verder kom ik niet....Graag wat hulp aub.
Groetjes

Rik Le
Iets anders - woensdag 25 september 2013

Antwoord

Rik,

Een cycloide zou ik dat niet willen noemen, dat heeft niet zoveel met een cilinder te maken. Gewoon een cirkel dus. Je bent klaar als je de oppervlakte van de "voorkant" hebt. Daarvoor moet je het wat ruimer zien. Helpt het bijgevoegde plaatje ?? Denk het wel :-)

Met vriendelijke groet
JaDeX

q70940img2.gif

jadex
woensdag 25 september 2013

©2001-2024 WisFaq