\require{AMSmath} Handmatig oplossen 1. Gegeven is de volgende DV:y'+3y(t) = 9t2 + 1 a. Los deze DV handmatig op. b. Bepaal de waarde van de constante als het systeem in rust is. Iwan Student hbo - dinsdag 24 september 2013 Antwoord Goed laten we eens kijken. De DV is linair, dus we gebruiken de functie i(x)$\begin{array}{l} \frac{{dy}}{{dt}} + 3y = 9t^2 + 1 \\ I(x) = e^{\int {(3} )dt} = e^{3t} \\ I'(x) = 3e^{3t} \\ e^{3t} \frac{{dy}}{{dt}} + e^{3t} 3y = e^{3t} 9t^2 + e^{3t} \\ Iy' + I'y = e^{3t} (9t^2 + 1) \\ (Iy)' = e^{3t} (9t^2 + 1) \\ Iy = \int {e^{3t} (9t^2 + 1)} dt \\ y = \frac{{\int {e^{3t} (9t^2 + 1)} dt}}{{e^{3t} }} \\ \end{array}$Ik denk dat het zoiets moet zijn.Ook moet je maar eens proberen de integraal handmatig op te lossen? Je weet zeker dat je de opdracht juist hebt gegeven?mvg DvL DvL dinsdag 24 september 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1. Gegeven is de volgende DV:y'+3y(t) = 9t2 + 1 a. Los deze DV handmatig op. b. Bepaal de waarde van de constante als het systeem in rust is. Iwan Student hbo - dinsdag 24 september 2013
Iwan Student hbo - dinsdag 24 september 2013
Goed laten we eens kijken. De DV is linair, dus we gebruiken de functie i(x)$\begin{array}{l} \frac{{dy}}{{dt}} + 3y = 9t^2 + 1 \\ I(x) = e^{\int {(3} )dt} = e^{3t} \\ I'(x) = 3e^{3t} \\ e^{3t} \frac{{dy}}{{dt}} + e^{3t} 3y = e^{3t} 9t^2 + e^{3t} \\ Iy' + I'y = e^{3t} (9t^2 + 1) \\ (Iy)' = e^{3t} (9t^2 + 1) \\ Iy = \int {e^{3t} (9t^2 + 1)} dt \\ y = \frac{{\int {e^{3t} (9t^2 + 1)} dt}}{{e^{3t} }} \\ \end{array}$Ik denk dat het zoiets moet zijn.Ook moet je maar eens proberen de integraal handmatig op te lossen? Je weet zeker dat je de opdracht juist hebt gegeven?mvg DvL DvL dinsdag 24 september 2013
DvL dinsdag 24 september 2013
©2001-2025 WisFaq