Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verbanden

Teken de grafiek van y=3x2 en y=-2x2 maak telkens een tabel kies de waarden voor x en bereken de overeenkomstige y-waarden.

Mestda
Overige TSO-BSO - donderdag 30 januari 2003

Antwoord

Als je goed kijkt naar hetgeen je schrijft, dan valt het je vast op dat je geen vraag stelt! Je geeft alleen een opdracht door die je blijkbaar moet maken.
Maar de bedoeling zal wel zijn dat ik je laat zien hoe je een bepaalde waarde voor x in de gegeven functies invult.
Laten we voor beide functies eens nemen x = -11/2 en x = 5.

Invullen van -11/2 in de eerste geeft: y = 3.(-11/2)2 = 3.21/4 = 63/4
In de tweede wordt het: y = -2.(-11/2)2 = -2.21/4 = -41/2

Merk op dat je de negatieve x tussen haakjes moet plaatsen, óók als je het met een rekenmachine wilt doen!!

Nu nog even x = 5.

De eerste geeft y = 3.52 = 3.25 = 75 en de tweede geeft y = -2.52 = -2.25 = -50

Nu is het niet nodig om de x tussen haakjes te plaatsen, al mag het wel.

Nu kies je gewoon nog wat x-waarden; meestal neemt men mooie getallen, maar af en toe een breuk kan geen kwaad.

MBL
donderdag 30 januari 2003

©2001-2024 WisFaq