Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70905 

Re: Gon en cyclometrische functies, afgeleiden, raaklijn

de rico van t is inderdaad -wortel 3
- P(1.867;1.603) dit klopt, bedankt!

maar er is ook nog een bijkomende vraag:
ik moet de vergelijking van de horizontale raaklijn t2 bepalen in het punt Q. Q ligt op f(x) voor x=1
het is een horizontale raaklijn dus rico = 1 ??

nicola
3de graad ASO - woensdag 18 september 2013

Antwoord

Horizontaal betekent een helling van $0$. Maar $f'(1)=(-1+2\cos 1)/\sin^21$ en dat is ongelijk aan nul. Die vraag klinkt niet goed.

kphart
woensdag 18 september 2013

 Re: Re: Gon en cyclometrische functies, afgeleiden, raaklijn  

©2001-2024 WisFaq