Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70903 

Re: Irrationale vergelijkingen

Hoi ik ben stijn weer en heb jullie daarjuist en vraag gesteld. Bedankt om deze vraag te beantwoorden. De laatste stap van het antwoord was:
100-x 2=(-4x/3)2
tot hier was mijn berekening ook gelukt het is vanaf hier dat ik fout zit kunnen jullie mij nog een beetje verder helpen? Danku.

Stijn
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 september 2013

Antwoord

Nou vooruit een klein beetje nog dan

$
\begin{array}{l}
100 - x^2 = \frac{{16x^2 }}{\begin{array}{l}
9 \\
\\
\end{array}} \\
900 - 9x^2 = 16x^2 \\
900 - 25x^2 = 0 \\
\end{array}
$

Zo moet het toch wel lukken denk ik?

mvg DvL

DvL
woensdag 18 september 2013

Re: Re: Irrationale vergelijkingen

©2001-2024 WisFaq