Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functie onderzoeken?

ik moet voor mijn opdracht van wiskunde de functie 2sinx+sin2x=0 onderzoeken, de nulpunten enzo heb ik al, maar ik zit vast bij de asymptoten, ik weet dat deze sinusfunctie geen asymptoten heeft maar hoe kan ik dat verklaren? en hoe moet ik de nulpunten van de afgeleide van deze functie (=2cosx+2cos2x) berekenen? kan iemand mij alsjebliefd helpen? het is echt heel dringend

bart
3de graad ASO - woensdag 18 september 2013

Antwoord

Hoi Bart,

sin(x) e.d hebben geen asymptoot de tangens echter wel. Misschien daar iets mee doen? Verschil uitleggen?

Over je andere vraag.

$
\begin{array}{l}
2\cos (x) + 2\cos (2x) = 0 \\
2(\cos (x) + \cos (2x) = 0 \\
\cos (x) = - \cos (2x) \\
x = - (2x + 2k\pi ) \\
3x = 2m\pi \to - k = m \\
x = \frac{2}{3}m\pi \\
(m,k) \in Z \\
\end{array}
$

Eigenlijk nu ook nog -x uitwerken omdat cos(x)=cos(-x) maar deze oplossingen
2kp zijn slechts deeloplossingen van bovenstaande dus bovenstaande volstaat.

mvg DvL

DvL
woensdag 18 september 2013

©2001-2024 WisFaq